Over ons

Welkom op de vernieuwde website van Samen Groeien !
Deze site is gericht op groei;
Geestelijke groei.

U kunt via de “studieboekje (shop)” de boekjes inkijken en bestellen. En via deze link de catalogus gratis bestellen 

U kunt ook per  E-mail uw bestelling doorgeven.

Wanneer je 10 tot 20 minuten per dag aan deze studies besteedt zul je verbaasd zijn over hoe relevant de Bijbel is voor je dagelijkse leven.
De studies zullen je uitdagen om Gods Woord in praktijk te brengen en anderen zullen de verandering in jou opmerken.
De naam ‘Samen Groeien’ geeft aan dat bij het ontstaan bedoeld is om met anderen samen deze studies te doen.

Maar door achterin elke studie de antwoorden op te nemen, zijn de studies ook geschikt om ze individueel te gebruiken

 

Vragen en/of opmerkingen graag via het contactformulier of telefonisch op 06 226 974 37

Geschiedenis

Samen Groeien is evenals CLC (Christelijke Lectuur Centrale) voortgekomen uit het werk van de zendingsorganisatie W.E.C. (Wereld Evangelisatie voor Christus) en een zelfstandige stichting geworden. WEC spant zich in, met bijna twee duizend mensen, om wereldwijd de blijde boodschap van het evangelie te verkondigen door middel van daad en woord. Wanneer mensen die boodschap aannemen en tot geloof komen, is er vaak een grote honger naar Bijbelkennis. Daar komt Samen Groeien aan tegemoet door het produceren en uitgeven van Bijbelstudies.

In de Engelstalige landen worden deze Bijbelstudies uitgegeven onder de naam “Geared for Growth”, wat zoiets wil zeggen als ‘versnellen om te groeien’. In Duitsland met de titel “Freude mit der Bibel” en bij voorbeeld in India als “Living Light Studies”. Er zijn ook studies in diverse andere talen.

In Nederland en België zijn wij verantwoordelijk voor de uitgave van deze Bijbelstudies. De meeste vertalen we uit het Engels, typen we uit op de computer, maken een lay-out, ontwerpen een mooi kaft, laten ze drukken en versturen ze dan naar de mensen die via onze website een bestelling doen. Ondanks dat er al veel andere Bijbelstudies in Nederland zijn, geloven wij dat onze studies, juist door hun opzet en eenvoud, een extra bijdrage aan de gewenste geestelijke groei van de mensen kunnen geven.

De studies zijn zo opgezet dat men elke dag enkele Bijbelteksten leest en een paar vragen moet beantwoorden die over die teksten gaan. Door dit dagelijks te doen, ontwikkelt men de gewoonte om dagelijks stille tijd te houden. Achterin de studieboekjes zijn antwoorden te vinden op de gestelde vragen, maar ook kunnen mensen als groepje wekelijks bij elkaar komen en samen delen wat men gevonden heeft in de studie. Zodoende dus geestelijk “Samen Groeien”.